Мениджърът на Манчестър Сити набързо разсея спекулациите, че може отново да се завърне начело на Барселона. В последните дни се заговори, че кандидатът за президент на каталунците Виктор Фонт има желание да доведе наставника на "Камп Ноу". Гуардиола има договор с "гражданите" за още една година, но на този етап не мисли да напуска.
 
"Изключително съм щастлив в Манчестър и се надявам да свърша добра работа този сезон и да остана още дълго", заяви Гуаридола.
 
Сити има доста проблеми с контузени играчи от началото на сезона, като между тях са нападателите Серхио Агуеро и Габриел Жезус са в лазарета. Според Гуардиола причината за това са твърде многото мачове в Англия. Освен това той не е доволен, че в Премиърлиг не запазиха правилото за пет смени, както в други първенства.
 
"Статистиката е красноречива... Във Висшата лига има 47% повече контузии този сезон заради липсата на нормална подготовка и многото мачове. В други първенства като Испания и Германия запазиха правилото за пет смени заради здравето на играчите, не за да помагат на един отбор. Надявам се и тук да преосмислят решението си и да вземат пример от останалите. Трябва да се нагодим към пандемията. Реалността сега е по-различна от преди", смята испанецът.