Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола вярва, че съставът на Барселона, когато бе начело на каталунците между 2008-а и 2012-а година е отбор, който се получава веднъж в живота и уникален момент.

„Йохан Кройф е най-важният човек, с когото съм работил. Той ми отвори очите за неговия стил на футбола”, заяви Гуардиола в Италия, където бе компанията на Карло Анчелоти и Арико Саки.

„Той помогна на всички нас да разберем един различен поглед върху играта. Беше като да ходиш на училище всеки ден. Когато побеждавахме, той можеше да ни каже точната причини. Донесе ни толкова любов към футбол”, продължи Пеп Гуардиола.

„Не е съвпадение, че толкова играчи, които са работили със Саки или Кройф сега са треньори, защото той подготви съзнанието им. Да печелим с Барселона бе уникално. Можехме да подпишем с големи играчи, но искахме да култивираме този глад за футбол. Сега има носталгия, защото бе изключително преживяване”, коментира още Гуардиола.

„Меси е затворен като човек, но той обича изключително много да се състезава. Това помага на тези около него да играят по-добре. Мрази да губи и играе така, както  когато бе малък. Това е е нещо, което се случва веднъж в живота”, описа още Гуардиола времето си в Барселона.