Нападателят на Манчестър Сити Феран Торес е приоритетът на Барселона за предстоящия трансферен прозорец, съобщават испанските медии.

Според информациите директорът на каталунците Матеу Алемани се намира в Манчестър, за да води преговори за привличането на 21-годишния играч. “Марка” твърди, че Торес е дал съгласието си да премине в Барселона, докато “Мундо Депортиво” пише, че младият футболист е помолил мениджъра на “гражданите” Пеп Гуардиола да му позволи да премине на “Камп Ноу”.

Легендата на Барса няма против това да стане, ако има договорка между двата клуба. Ако “блаугранас” не успеят да привлекат испанския национал през януари, ще се опитат да го направят през лятото. Според “Ас” той е единственият вариант за звезден трансфер пред Барселона в момента, докато “Спорт” твърди, че клубът се интересува също така от други двама играчи на английския шампион - Рахийм Стърлинг и Бернардо Силва.

Торес е юноша на Валенсия, където записа 97 мача с 9 гола и 12 асистенции. През лятото на 2020-а Сити го привлече за 24 млн. евро с договор до 2025-а. В досегашните си 43 срещи за клуба нападателят има 16 попадения и 4 асистенции. С националния отбор на Испания той има впечатляващите 12 гола в 22 двубоя. В момента обаче атакуващият футболист се възстановява от фрактура в десния си крак и най-вероятно ще бъде извън игра до края на годината.