8 отбора вече намериха място в осминафиналите на Шампионската лига. Това са Барселона, Байерн Мюнхен, Аякс, Ювентус, Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид, Рома и Манчестър Сити. Всички тези тимове, освен Барса, си осигуриха класирането във вторник вечер, след изиграването на петите си мачове от груповата фаза. 

Байерн Мюнхен и Аякс оглавиха Група Е, съответно с по 13 т. и 11 т., но спорът за първото място ще се реши в директния мач между двата тима на "Йохан Кройф Арена" в Амстердам на 12 декември.

Манчестър Юнайтед и Ювентус спечелиха минимално над Йънг Бойс (1:0) и Валенсия (1:0) в петия кръг на групите и съответно с 10 т. и 12 т. водят Група H. И тук могат да станат размествания на върха, като в последния кръг Юнайтед гостува на Валенсия, докато Ювентус на Йънг Бокс.

Реал Мадрид надделеят над Рома (2:0) на "Олимпико" в най-любопитния сблъсък във вторник вечер и така си осигури първото място в групата с актив от 12 точки. "Вълците" са втори с 9 т., но с много по-лоша голова разлика. В последния кръг Реал приема ЦСКА Москва, а Рома гостува на Виктория Пилзен.

Манчестър Сити стигна до драматично 2:2 с Лион, но все пак си осигури класиране напред с актив от 10 точки и разлика с третия - Шахтьор Донецк, от 5 пункта. В последния кръг "гражданите" приемат Хофенхайм, а битката за второ място ще се между Шахтьор (5 т.) и Лион (7 т.).

Класирали се тимове за 1/8-финалите на Шампионската лига:

Барселона (Испания)

Байерн Мюнхен (Германия)

Аякс (Холандия)

Ювентус (Италия)

Манчестър Юнайтед (Англия)

Реал Мадрид (Испания)

Рома (Италия)

Манчестър Сити (Англия)

Още по темата:

"Кралете" укротиха "вълците" и окупираха върха

Косата може и да я няма, но свети Фела бди над Юнайтед

Сити на 1/8-финал след драма с Лион, Шахтьор срина Хофе

Манджата и CR7 пратиха Юве в осминафиналите

Винтидж Робен и рекорден Левандовски с голов рецитал за Байерн

Всички резултати от Шампионската лига