Европейският клубен шампион Реал Мадрид ще направи всичко възможно, за да убеди 19-годишната звезда на Манчестър Сити Браим Диас да не преподписва своя договор с тима на "гражданите".

Контрактът на младежа с англичаните изтича през юни 2019 г., а от Реал искат той да се присъедини към техния отбор след края на сезона. През януари испанецът ще може да преговаря с други отбори за своето бъдеще.
 
Диас привлече вниманието на големите клубове с двата си гола (първи в професионалната си кариера) срещу Фулъм за Купата на лигата (2:0) по-рано през кампанията.

Браим Диас - момчето, което хвана окото на Реал Мадрид

Информациите в Испания гласят, че младият играч има желание да се прибере в своята родина, поради малкото минути, които получава в Англия. 

Диас, с майка испанка и баща мароканец, започва футболната си кариера в родния Малага. Талантът му обаче не остава незабелязан и той получава предложения от тимове като Манчестър Сити и Барселона. С каталунците нещата не се получават, но "гражданите" са настоятелни и прибират младежа през 2014 г., когато е на 16 години за около 200 хил. паунда. 

Подобен бе случаят и с Марко Асенсио. Реал направи всичко, за да убеди фамилията на момчето от Майорка да се премести в Мадрид и да опита да се наложи в първия тим. Ако Браим се съгласи, той ще изкара предсезонната подготовка с първия отбор на "Кралския клуб", а след това ще се търси окончателно решение за неговото бъдеще.

Преди време Реал опита да отмъкне по този начин от Сити и супернадеждата Джейдън Санчо, който обаче премина в германския Борусия Дортмунд.