Изпълнителният директор на Манчестър Сити Феран Сориано е категоричен, че английският клуб никога няма да привлече звездата на Барселона Лионел Меси.

Манчестър Сити е един от малкото отбори, който може да си позволи от финансова гледна точка да активира освобождаващата клауза, която е записана в договора на Меси с Барселона. Тя възлиза на 625 мииона паунда.

"Няма никакъв шанс да привлечем Меси. Познавам него и семейството му много добре. Те се чувстват отлично в Барселона. Това е мястото, където той трябва да бъде", сподели изпълнителният директор на Манчестър Сити.

"Ще извървим пътя си без него, което е по-трудно, защото той е най-добрият футболист в историята на футбола. Той промени всичко, Лео е гений", добави бившият шеф в Барселона.

„Основната характеристика на Гуардиола е работата. Той работи много повече от всеки друг. Понякога хората смятат, че Пеп е гений, но причината за това е, че той работи много. Гуардиола знае, че футболът е жесток и когато се отпуснеш, можеш да допуснеш четири гола. Търпението е от съществено значение и един от начините да го разбереш е да видиш, че отборите, които печелят, не са тези, които променят треньорите си на всеки два месеца или всяка година. Ключът е дългосрочното планиране и мениджърите трябва да имат силата да взимат решенията, които според тях са правилни, въпреки че феновете искат нещо друго“, каза още Феран Сориано.

В Барса угрижени – 4 клуба могат да си позволят Меси

Бускетс: Меси никога няма да играе в Англия