Легендарният италиански вратар – Джанлуиджи Буфон, сподели, че е отказал големи оферти от Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед по време на своята кариера. Стражът потвърди това по време на интервю за английска телевизия, водено от Рио Фърдинанд.

Италианецът говори пред бившия английски бранител преди дуела между неговия Пари Сен Жермен и „червените дяволи” в мач-реванш от Шампионската лига. Първата среща в Англия завърши с успех 2:0 за френския тим.

„Когато бях момче, което играеше за Парма, Сър Алекс Фъргюсън ме следеше от близо за две или три години. Той винаги пращаше скаути за мен, които да ме гледат. В този момент обаче Парма бе моят свят и нямах усещането, че трябваше да напусна”, сподели Джиджи Буфон.

„По-късно получих предложение от Манчестър Сити, след като те започнаха да градят отбора, който са в този момент. Те пожелаха да съм първото им ново попълнение, но реших да остана в Юве”, продължи вратарят на ПСЖ.

41-годишният футболист напусна „бианконерите” през лятото на 2018-а, за да играе за пръв път извън Италия в кариерата си.