Ерлинг Халанд продължа да бележи във Висшата лига този сезон, като направи хеттрик срещу Уулвс, негов четвърти в кампанията, който го отведе до 25 гола в английския първенство. Сити трябваше леко да промени системата си, за да включи 22-годишния нападател, което накара някои да предполагат, че той може да е причината за проблемите в играта на "гражданите", но Пеп Гуардиола не се съмнява, че Халанд ще бъде ключов играч за Сити винаги, когато е на разположение.

Числата са невероятни. Живее 24 часа за своята професия, работа, страст, любов. Той не се стресира много, когато върви добре или зле, и е стабилен. Усеща пораженията и това е наистина добре. Той не е играч, който ще вземе топката на 10 метра зад наказателното поле. Това не е неговата способност. Той трябва да накара топките да бъдат доставяни, колкото е възможно повече от фантастичните играчи около него. Първият гол е, защото той е там. Пасът от Кевин бе фантастичен. Винаги вярвам. Познаваме се.

Слушайте, когато загубихме състезанието (Къмюнити Шийлд) срещу Ливърпул, целият дебат (през) седмицата, 10 дни преди Уест Хем, беше, че той няма да се адаптира към Висшата лига. Когато играе и вкарва много голове, той е решението и всичко в отбора, а когато не вкарва, той е проблемът в нашия отбор.

Това е страхотна визия за тези неща. Знаем качеството му. Познаваме се. Той не е играч за изпускане. Трябва да адаптираме някои движения с него. И се справяме доста добре. Числата са доста подобни, когато бяхме шампиони много години тук, с изключение на сезона, когато направихме 100 точки. И така, ние сме там. Да се ​​подобряваме, подобряваме, подобряваме. Това е, което трябва да направим", сподели Гуардиола.