Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед ще могат да се изправят съответно срещу Жирона и Ница в Евротурнирите през следващия сезон, след като бяха изпълнени условията за собственост на няколко клуба, определени от УЕФА.

От европейската футболна централа заявиха в петък, че "значителни промени" в договореностите за собственост на Жирона и Ница означават, че те вече могат да се изправят срещу клубовете от Манчестър в Шампионската лига и Лига Европа, ако бъдат изтеглени заедно по време на жребия.

Жирона и Сити са част от City Football Group, докато Ineos контролира футболните операции в Юнайтед и е мажоритарен собственик на Ница.

От УЕФА съобщиха, че дяловото участие на CFG в Жирона и дела на INEOS в Ница са били прехвърлени на независими попечители в структура на "сляп тръст". От европейската футболна централа казаха също, че клубовете са се съгласили да не трансферират играчи между тях, за постоянно или под наем, от настоящия момент до септември 2025 година. Това означава, че Юнайтед няма да може да привлече защитника Жан-Клер Тодибо от Ница, но пък "гражданите" ще могат да се подсилят с бразилското крило Савио, тъй като той игра под наем в Жирона от Троа и вече се е завърна във френски клуб, който също е собственост на „Сити Футбол Груп“. Троа обаче няма да участва в евротурнирите, така че няма проблем за реализирането на трансфера.

Клубовете също така се споразумяха да не сключват никакво сътрудничество, съвместни технически или търговски споразумения помежду си или да използват каквато и да е съвместна скаутска или база данни за футболисти.