Дефанзивният полузащитник на Манчестър Сити и Бразилия Фернандиньо е сигурен, че селекцията на Бразилия е в напълно добра кондиция, за да атакува титлата на предстоящото Световно първенство.

Бразилия е в група „Е” на Мондиала, в квартет с Швейцария, Коста Рика и Сърбия.

Селекцията на Тите ще изиграе идната неделя контрола с друг участник на Световното първенство – Хърватия.

„Контролата с Хърватия е много важна за нас. Те са отбор, който също е на Мондиала и тестът ще бъде много важен. Важно е да играем, с колкото се може по-добри отбори преди старта на шампионата. Трябва да играем нашата игра и да я усъвършенстваме. Отиваме в Русия в перфектно кондиционно състояние и ще се борим за трофея. Интересно е да има такъв форум в Русия. Надяваме се феновете ни да пристигнат и да ни подкрепят. Националният се нуждае от тях, където и да играем”, сподели Фернандиньо пред телевизията на Ман Сити.

„Сега ще играем на Анфийлд. Стадионът е с уникална атмосфера. Изпитал съм го няколко пъти със Сити. Сигурен съм, че ще бъде хубаво шоу. Да бъдеш част от националния е голяма чест и мечтая от малък за това. Като бях дете, гледах отбора по телевизията и мечтаех да играя със златистата фланелка. Когато сбъднеш мечтата си е нещо феноменално”, допълни Фернандиньо.