Световното първенство навлиза в решитлната си фаза и в него останаха само осем тима в борба за титлата. Редица големи звезди стегнаха багажа за вкъщи, а някои скоро ще се присъединят към клубовете си за лятна подготовка. 

Изниква въпросът обаче кой е клубният тим, който е най-ощетен от силното прредставяне на играчите си на Мондиала и няма да може скоро да ги използва за подготовката си. Отговорът е - Манчестър Сити. 

"Гражданите" имат цял един отбор на шампионата, а това със сигурност ще затрудни подготовката им. Сезонът във Висшата лига започва след малко повече от месец, а тези играчи тепърва трябва да почиват, а после и да водят подготовка. 

Сити има четирима англичани - Фабиан Делф, Рахийм Стърлинг, Джон Стоунс и Кайл Уокър. Четирима са и бразилците - Габриел Жезус, Фернандиньо, Данило и Едерсон. Двама са белгийците - Венсан Компани и Кевин де Брюин и един е французинът - Бенжамен Менди. 

На второ място по представители на 1/4-финалите е Тотнъм с 9 футболисти, повечето от които англичани и белгийци. С по 8 са Манчестър Юнайтед и ПСЖ, 7 има Барселона, а по 6 са от Атлетико Мадрид, Челси и Ливърпул. 

Само пет звезди на Реал Мадрид останаха в турнира, толкова имат и руските ЦСКА Москва и Зенит. По четирима са от Интер, Ювентус, Монако и ФК Краснодар.