Докато Джордан Пикфорд спечели наградата за играч на мача след успеха на Англия над Швеция в четвъртфинала на Мондиал 2018, неговият колега Джо Харт поигра крикет в родния си град Шрюсбъри.

Доскорошният страж на Англия не бе повикан от Гарет Саутгейт за Световното първенство по футбол, след като изявите му в последните три сезона са отчайващи. 31-годишният вратар бе част от състава на „трите лъва” в последните три големи турнира, където Англия игра.

Преди старта на Мондиала, Харт сподели, че му е трудно да приеме факта, че не е част от националния отбор, а сега той реши да смени спорта и да играе крикет в Шрюсбъри. Любопитното е, че това се случи, докато английският национален отбор бореше Швеция в четвъртфинала със Самара, а по този начин Харт пропусна успеха на англичаните.

Харт записа шест ръна за своя отбор и улови веднъж топката, за да може отбора му да триумфира с 203-9.

Харт е играл крикет, докато е започвал да се занимава с футбол в юношеските си години. За отбора в Уорчестършир той е играл до 16 годишна възраст, след което се е преориентирал и е избрал да започне футболна кариера в Шрюсбъри Таун.

Харт започна подготовка с Манчестър Сити, след като прекара последният сезон под наем в Уест Хем. Стражът желае да има час по-скоро развитие със ситуацията около договора му.