Легендарният бивш национал на Германия от близкото минало Михаел Балак счита, че националният селекционер Йоаким Льов ще бъде следен под лупа от медиите в страната, след като реши да остави звездата на Манчестър Сити Лерой Сане извън състава си за Мондиал 2018.

Окончателният състав на Германия вижте ТУК!

22-годишният нападател направи страхотен сезон с „гражданите” и беше считан за един за недосегаем що се отнася до плановете на Германия за Световното първенство. В крайна сметка обаче бързоногият играч ще гледа турнира по телевизията, докато ветеранът Марио Гомес получи доверието на Льов.

„Льов сам се постави под огромно напрежение с решението си относно Сане”, сподели Балак в „Туитър”. „Говорим си за Сане, най-добрият млад играч във Висшата лига на Англия. Той ще трябва да си остане у дома.”

Съотборник "плюе", че Сане няма да е на Мондиала

Бившият футболист на Шалке 04 има 12 мача за „маншафта”, като все още не е отбелязал дебютен гол за мъжкия тим на родината си. През сезон 2017/2018 Сане спомогна за спечелването на дубъл – титлата от Висшата лига и Купата на Лигата – с 10 гола и 15 асистенции.