Манчестър Сити е смятан за безспорния доминант по терените в Англия и мнозина очакваха през тази кампания мениджърът Хосеп Гуардиола да заложи на силни изяви в Шампионската лига. Но първата стъпка на "гражданите" в Турнира на богатите се оказа крива. 

Те отнесоха звучен шамар в домакинството си на Лион и паднаха с 1:2. Големият герой за "хлапетата" беше Набил Фекир, който беше с единия крак в Ливърпул през лятото, но остана във Франция и поведе тима си към престижния успех. Той изработи единия и сам вкара другия гол за тима си.

Попадението на Бернардо Силва беше твърде недостатъчно за Сити да избегне първата си загуба в официален мач във всички турнири този сезон. А след този мач се видя, че момчетата на Гуардиола съвсем не са толкова неуязвими, колкото всички си мислят от началото на кампанията. 

Мачът започна страхотно за домакините и те редуваха опасност след опасност пред вратата на френския тим. Но първо в 11-та минута удар на Рахийм Стърлинг мина на сантиметри встрани от вратата, а малко след това вратарят изби поредния му изстрел. 

В 17-та минута бранителят Аймерик Лапорт се извиси над защитата на противника и стреля с глава, но топката се отклони в дясната греда и нулевото равенство се запзи. Но не за дълго, защото постепенно Лион започна да показва зъбите си. 

В 24-та минута Максуел Корне прати топката в мрежата, но гол нямаше заради очевидна засада. Но само две минути по-късно нямаше кой да спре футболиста на Лион да се зарадва, защото откри резултата. А в основата на всичко беше Набил Фекир. 

Френският национал проби по левия фланг и пусна страхотно фалцово центриране, което мина пред единия от защитниците и под крака на другия, за да се озове у Корне. И за него остана задачата да преодолее Едерсон с хубавия си удар, което се и случи. 

Сити можеше много бързо да отвърне на този удар. В 32-та минута Илкай Гюндоган дори се разписа, но не успя да се зарадва, защото реферите отмениха попадението му заради засада. Така голът аванс на Лион се запази. 

Малко след това и Фабиан Делф изпусна да изравни, преди "гражданите" да бъдат попарени точно преди почивката с втори гол. В 43-та минута Мемфис Депай, който е бивш играч на Манчестър Юнайтед, намери пред наказателното поле Набил Фекир. Офанзивният футболист с прекрасно насочен и мощен удар намери точно незащитения от Едерсон ъгъл и го направи напълно безпомощен - 2:0. 

При този резултат дойде и почивката. След нея домакините опитаха да стигнат до поне частичен обрат, но без особен успех. В първия четвърт час на това полувреме нямаше интересни ситуации пред двете врати, преди в 60-та минута да избухне Мемфис Депай. Той се озова на страхотна позиция и стреля от границата на наказателното поле, но гредата спаси Сити от резил. 

С началото на последната четвърт на двубоя в 67-та минута все пак англичаните върнаха интригата с пълна сила. Тогава Лерой Сане намери Бернардо Силва в наказателното поле, той си извоюва позиция за стрелба и с хубав удар преодоля вратаря на Лион за 1:2. 

Това наостри домакините и те се хвърлиха здраво напред в края на мача. В 74-та минута те бяха близо до изравняването, но ударът на Серхио Агуеро от около 15-16 метра беше спасен по великолепен начин от вратаря и до равенство не се стигна. 

Последва мощен натиск, много напрежение, но не и голове в мрежата на Лион. Лерой Сане поне на три пъти, Кайл Уокър и Давид Силва не можаха да намерят път към мрежата, а в последната минута на редовното време Серхио Агуеро беше най-близо до гола. 

Аржентинецът направи страхотен рейд, при който си освободи позиция да стреля и го направи, но вратарят Антони Лопес за пореден път се прояви повече от страхотно и спаси победата на тима си. Това в крайна сметка се оказа последната ситуация в мача и гостите си тръгнаха с изненадващ успех, а Хосеп Гуардиола явно има много върху какво да мисли.