Наставник на Манчестър Сити Хосеп Гуаридиола не се появи на пресконференцията преди първия мач на "гражданите" от Шампионската лига срещу Олимпик Лион. Пеп търпи наказание след агресивното си поведение срещу съдията Матео Лаос след края на първото полувреме на първия мач от миналогодишните четвъртфинали срещу Ливърпул. Пред медиите все пак се появи помощникът на Гуардиола - Микел Артета, който ще води тима и в срещата с "хлапетата".

"Знам какво значи този турнир за Пеп, но правилата трябва да се спазват. Ще опитам да предам цялата си енергия на играчите. Да работя с Гуардиола е нещо специално. Подготвяме всички детайли и се познаваме добре от много години. Подготовката за мача с Лион бе такава каквато винаги правим, но утре няма да можем да комуникираме с Пеп. Това е единственото, което се променя", сподели Артета.

"Да работиш с Гуардиола е нещо лесно. Разбрахме се още от първия момент. Да, имаше спекулации, че ще поема Арсенал, но важното е, че още съм тук и мисля, че съм привилигирован от това. Наслаждавам се на тези моменти. Да си фаворит не носи допълнително напрежение, но добавя много мотивация. Имаме страхотен състав", добави той.