Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола заяви, че с двата си успеха над Наполи отборът е постигнал нещо невероятно.

„Победихме Наполи два пъти за две седмици, което е нещо невероятно за Манчестър Сити. Наполи е най-добрият отбор, срещу който съм се изправял в моята кариера“, коментира Гуардиола.

„Те ни скриха топката за 20 минути. Все пак аз съм доволен, че ние успяхме да реагираме, особено, след като те успяха да ни изравнят резултата за 2:2. Бернардо Силва умело владееше топката и дирижираше играта ни“, добави мениджърът на Манчестър Сити.

Манчестър Сити – непобеден към осминафиналите

 „Аз съм горд, защото знам колко силен отбор победихме. Аз съм влюбен в Наполи, в начина, по който те разиграват топката с къси пасове. Те не ни дадоха време да мислим в първите 20 минути. Ние нямахме никаква възможност да играем с топката. Ние сме много подобни отбори. Ние обичаме да задържаваме топката и да пресираме. Аз съм много доволен от начина, по който ние играхме, след като резултатът стана 2:2. Едерсон направи невероятно спасяване след удара на Кайехон“, каза още Хосеп Гуардиола.

Агуеро стана рекордьор по голове за Ман Сити