Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола заяви, че най-добрият начин отборът да се защитава в предстоящия осминафинален мач реванш от Шампионската лига срещу Монако на стадион „Луи II“ е като вкарва голове.

„Ще бъде голяма грешка, ако помислим, че сме си свършили работата. Искам да видя отбора ми, че иска да спечели този мач от първата минута. Трябва да се стремим да бележим голове“, коментира Гуардиола.

„Монако е фантастичен отбор. Те показаха на целия свят с какви качества разполагат в първата среща. Смятам, че Монако няма равен на себе си отбор по умението да вкарва голове. И те го правят по няколко различни начина. В атака действат не с петима, а шестима играчи. Физически са много добре подготвени, действат много бързо. Те ме впечатляваха и преди да играем с тях. Но след първия ни мач в Манчестър изпъкнаха с тези си качества два пъти повече. Искам моят отбор да играе отново за победа, а не да търси моментни предимства. Най-добрият начин да се защитаваме е като бележим попадения. Когато един отбор вкарва малко голове и мисли само как да се защитава, е истинско самоубийство. Нашата идея е да атакуваме от първата минута на мача. В първия мач вкарвахме пет гола. Сега ще се стремим да отбележим още“, добави мениджърът на Манчестър Сити.

Гуардиола на прага на мач номер 100 в Европа

„Не съм обсебен от идеята да стигна до полуфиналите в Шампионската лига за седми пореден път. Тук съм, за да помогна на Манчестър Сити да се развива. Сега сме изцяло концентрирани върху предстоящия мач и искам да продължим напред. Дали имаме комплекс за малоценност в Европа?! Ние не можем да се похвалим с голяма история в Европа. Ако се класираме, за нас ще бъде едва втори четвъртфинал в Шампионската лига. Всички искат да спечелят този турнир, но не е никак лесно. Но сме стигнали до тук, защото сме си го заслужили. Надявам се, че ще направим много силен мач срещу Монако. Ще бъде наистина жалко, ако не се класираме за четвъртфиналите. Не съм в Манчестър Сити, за да трупам собствена слава. Искам отборът да играе добре и хората да харесват начина, по който се представяме. Нашата цел е да подобряваме играта си във всеки мач и да се развиваме. Не знам дали сме в състояние да спечелим Шампионската лига. Мога да гарантирам едно, че ще направим всичко, което е по силите ни, за да го сторим“, каза още Хосеп Гуардиола.