Не мач, а истинска лудница! Точно това е определението на битката между Манчестър Сити и Тотнъм от Шампионската лига в сряда вечерта. И статистиката от двубоя само доказва колко акуратно е подобно твърдение. 

В първите 11 минути на "Етихад"  паднаха четири попадения, като това се случва за първи път на мач от турнира. Огромната вина за два от головете беше на защитника на Сити Аймерик Лапорт, който така се превърна в първия футболист този сезон, който допуска две грешки в един мач, които директно водят до голове. 

Големият герой за Тотнъм беше Хьон Мин Сон, който наниза два великолепни гола в първите 10 минути на мача. А това е за отбелязване, тъй като в последните си 10 мача на "Етихад" "гражданите" бяха допуснали само две попадения. 

А преди тази вечер за цялата 2019 г. всички отбори бяха вкарали само три гола на "Етихад", но "шпорите" успяха да го сторят наведнъж в рамките на един двубой. И с това убиха надеждите за исторически куадрупъл на съперника. 

Иначе за Сити забележителен мач изигра Кевин де Брюин, който се отличи с три асистенции за "гражданите". Така той е асистент на 5 от последните 7 гола на тима, като преди това почти една година нямаше голов пас. Трябва да се отбележи обаче, че много от това време той беше контузен.