Отборът на Манчестър Сити победи Аталанта с 5:1 в домакински двубой от груповата фаза на Шампионска лига. Руслан Малиновский откри резултата за Аталанта на "Етихат", но след това "гражданите" се развихриха и вкараха цели 5 попадения. Стърлинг се отчете с хеттрик, а останалите два гола бяха дело на Серхио Агуеро.

В първите минути Аталанта започна доста агресивно, като първата възможност на сметката на гостите дойде в 12-а минута. Робин Госенс изпрати хубаво високо подаване напред, което прехвърли защитата и попадна на пътя на Тимати Кастане, но той не успя да насочи удара си с глава и топката прелетя високо над напречната греда. 

Няколко минути по-късно Фил Фоудън се свлече на земята след съприкосновение, но съдията не обърна внимание на претенциите на "гражданите".

В 23-ата минута Рахийм Стърлинг опита да намери Серхио Агуеро, но подаването му бе прекалено силно. 

Минута по-късно Агуеро пое подаването на границата на пеналтерията и отправи мощен удар, но вратаря позна ъгъла и изби топката в ъглов удар, от който не произлезе нищо интересно.

В 28-ата минута Руслан Малиновский промуши топката в левия ъгъл на вратата на Едерсон, покрай протегнатата ръка на вратаря. 

Само шест минути по-късно Агуеро възстанови равенството в двубоя, след като посрещна перфектно центриране от Стърлинг дълбоко в наказателното поле и го овладя с добро първо докосване. Последва точен шут, с който топката бе изпратена право в мрежата на Пиер Луиджи Голини. 

В 38-ата минута Андре Масиело влезе изключително грубо в краката на играч на "гражданите" и съдията отсъди дузпа за Сити. Агуеро реализира от бялата точка и направи пълния обрат в срещата факт. 

В 58-ата минута Стърлинг направи резултата 3:1 за Сити след като материализира невероятна отборна атака. Англичанинът бе оставен непокрит в наказателното поле и Фил Фоудън го намери с добро подаване, а Стърлинг, от своя страна, не сгреши с чудесен завършващ удар в горната вътрешна страна на мрежата.

Шест минути по-късно отново Стърлинг извърши красив индивидуален рейд и с превъзходен удар от вътрешността на наказателното поле матира Голини, който нямаше как да реагира. 

Минути по-късно Ремо Фройлер върна едно попадение за Аталанта, но съдията вдигна флага за засада и попадението бе отменено. 

В 69-ата минута Стърлинг оформи своя хеттрик, след като овладя центриране на Рияд Марез и изстреля топката в центъра на вратата, оформяйки крайното 5:1. 

До края на срещата и двата отбора изпуснаха по още няколко възможности. 

В 73-ата Марио Пашалич се извиси след изпълнение на ъглов удар и пробва да насочи топката към вратата, но опитът му бе брилянтно париран от вратаря на "гражданите".

Малко след това Стърлинг опита да вкара и четвърти гол, но след като остана сам срещу вратаря и шутира, топката премина на сантиметри от дясната греда. 

В 83-ата минута Фил Фоудън получи втория си жълт картон в срещата и бе принуден да напусне терена преждевременно.

В добавеното време Аталанта се възползва от численото си предимство и имаше възможността да отбележи още едно попадение, но ударът на Ремо Фройлер бе отразен от Едерсон. 

Така Манчестър Сити събира пълния точков актив до момента и има 9 точки от 3 изиграни срещи, а Аталанта е на дъното на класирането, без нито една точка. 

Шахтьор Донецк - Динамо Загреб 2:2

източник: GettyImages/Gulliver

В другия двубой от група C Шахтьор и Динамо Загреб завършиха 2:2. Хевхен Коноплянка изведе Шахтьор напред в резултата в 16-ата минута на двубоя, но само 9 минути по-късно Дани Олмо възстанови равенството. През второто полувреме Миислав Оршич направи пълния обрат факт и изведе Динамо напред в резултата. В 75-ата минута обаче Додо оформи крайното 2:2.