Отборът на Манчестър Сити се наложи с 3:1 на Барселона в мача от четвъртия кръг на Група С на Шампионската лига. Каталунците започнаха срещата силно и поведоха, но три безответни попадения на „гражданите“ оставиха трите точки на „Етихад“.

Срещата със сигурност имаше сантиментална стойност за мениджъра на „гражданите“ Хосеп Гуардиола.Специалистът се изправи срещу тима, където записа едни от най-съществените си постижения. Другият от главнодействащите лица по терена, за когото двубоят имаше особен привкус, бе Лионел Меси. Това бе мач номер 100 за аржентинеца като титуляр в най-престижната клубна футболна надпревара на Стария континент.

Всичко по време сблъсъка протече нормално, след като преди първия съдийски сигнал феновете на стадиона бяха евакуирани заради включила се противпожарна аларма.

Барселона поведе след 21 минути игра. При скоростна атака на каталунците отляво, Неймар центрира надясно към Лионел Меси, който бе на границата на наказателното поле. Аржентинецът си поведе топката, размина бранителите на английския гранд и се разписа за 1:0.

Каталунците стигнаха до нова добра атака в 28-ата минута, като Неймар отправи опасен изстрел, но Кабайеро се отчете със страхотно спасяване.

Манчестър Сити стигна до изравняване в 39-ата минута. Рахийм Стърлинг получи отдясно топката, след това пусна наляво към Илкай Гюндоган, който засече в мрежата на каталунците за 1:1.

След като изравниха, „гражданите“ притесниха отбраната на Барса отново в 41-ата минута. Давид Силва пусна страхотен диагонален пас към Фернандиньо, който обаче не успя да засече добре.

След почивката Манчестър Сити започна по-активно. Още в 47-ата минута „гражданите“ създадоха хубаво положение. Серхио Агуето намери добре Рахийм Стърлинг, чийто удар обаче мина встрани от левия стълб. Не след дълго възпитаниците на Хосеп Гуардиола излязоха напред в резултата. Кевин де Брюин изпълни страхотен фаул от около 20 метра, като направи Марк-Андре тер Стеген безпомощен за 2:1.

Момчетата на Луис Енрике вдигнаха оборотите, а в 65-ата минута късметът покри домакините. Андре Гомеш стреля, но топката срещна напречната греда. При ответната атака Сити имаше възможността да се разпише за трети път в срещата, но изстрелът на Кевин де Брюин се отби в левия стълб на вратата на Тер Стеген.

Манчестър Сити нанесе и трети удар по Барселона в 75-ата минута след една страхотна атака. Топката бе пусната към Серхио Агуеро, който обаче загуби равновесие и политна. Аржентинецът прибра ръката си плътно до тялото, а при падането си топката се отби в него и промени траекторията си. Така тя попадна в Илкай Гюндоган, който чакаше отдясно и се разписа за 3:1.

В другия мач от същата група Борусия Мьонхенгладбах и Селтик направиха 1:1. Тобиас Щтробл беше близо до отриване на резултата в 20-ата минута. Той получи топката в наказателното поле, стреля, но стражът отрази.

Добър шанс се разкри пред Селтик в 24-ата минута. Синклер отправи хубав удар, но топката мина встрани.

В 32-ата минута Ларс Щиндел засече центриране отдясно на Торган Азар и така откри за 1:0.

През втората част Щинден удари и греда, а в 76-ата минута Мюнхенгладбах остана с човек по-малко на терена. Корб получи директен червен картон за задържане на откъсващ се противников футболист в пеналта. Реферът посочи и бялата точка, а с изпълнението на дузпата се нае Муса Дембеле. С хладнокръвен удар французинът оформи крайното 1:1.

В класирането на Група С Барселона е лидер с 9 точки, следван от Манчестър Сити със 7. Борусия Мьонхенгладбах е трети с 4 пункта, а последен е Селтик с 2.