Наставникът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола остана изключително доволен от победата с 2:1 над Реал Мадрид насред “Сантиаго Бернабеу” в първия 1/8-финал от Шампионската лига в сряда вечерта. Той обаче е здраво стъпил на земята и заяви, че това е само първият мач и смята, че мадридчани не за отписване, тъй като отборът на Зидан готов на всичко, за да продължи към ¼-финалите.

“Ако има отбор, който е способен да направи обрат след такава загуба, то това е Реал Мадрид“, заяви Пеп.

„Получихме гол, но след това подобрихме играта си и успяхме да изравним и след това и да победим. Шампионската лига е турнир, в който се редуват възходи и падения. Доволни сме от победата на “Бернабеу”, но все още не сме спечелили нищо. Свършихме само половината от работа си”, допълни испанецът.

“Саздавахме положения цяла вечер. Едерсон направи много силен мач. Но опитът ми в Шампионската лига показва, че няма как да контролираш един двубой през всичките 90 минути. Имаше едно важно спасяване след изстрела на Бензема, а освен това създадохме доста добри положения, които повечето отбори не успяват на този стадион. Да победим на “Бернабеу”, ни носи голяма радост. Не сме свикнали на подобни резултати, но това само показва, че можем да победим на всеки един стадион”, каза още Гуардиола.

В същото време мениджърът на Манчестър Сити записа своята 28-ма победа в плейоф от Шампионската лига. 49-годишният испански специалист стана рекордьор в съревнованието.

Гуардиола успя да изпревари треньори като Жозе Моуриньо, Карло Анчелоти и Сър Алекс Фъргюсън, които имат по 27 победи. Контрактът на Гуардиола със Сити е до лятото на 2021 година. Манчестър Сити посреща Реал в реванша на 17 март на стадион "Етихад".