Отборите на Манчестър Сити и Аталанта завършиха при резултат 1:1 в четвърти двубой за двата тима от група C на Шампионската лига. Сити поведе с гол на Рахийм Стърлинг, но Марио Пашалич възстанови равенството в началото на втората част.

Двубоят започна с предимство за отбора на Пеп Гуардиола. Любопитен факт е, че това беше и мач номер 600 за испанеца като треньор в професионалния футбол.

Аталанта Манчестър Сити

източник: Getty/Gulliver images

Още в 7-та минута „гражданите“ поведоха в резултата. Играчите на Аталанта допуснаха досадна грешка в собствената си половина, след което Рахийм Стърлинг и Бернанрдо Силва размениха подавания, за да може първият да излезе само срещу Пиерлуиджи Голини и да открие резултата. 

Само 3 минути по-късно момчетата на Гуардиола имаха нов шанс. Габриел Жезус беше изведен в коридор, но от малък ъгъл не успя да отправи добър удар. Все пак топката се върна при Стърлинг, кото не успя да добави топката в опразнената мрежа след добра намеса на защитник на Аталанта.

В 30-та минута Стърлинг можеше отново да се разпише. Де Бройне е изведен зад гърба на защитата на Аталанта и успя да върне топката на точката на дузпата, където английския нападател нахлуваше от задна позиция, но в последния момент ударът му беше блокиран, за да излезе в ъглов удар.

В 34-та минута за „гражданите“ с пропуск се отчете и Марез. Де Бройне изведе Габриел Жезус добре, който отигра с едно докосване към алжиреца. Той преодоля двама играчи и стреля, но Голини спаси уверено.

Три минути преди края на срещата двубоят можеше да е решен окончателно. Съдията отсъди дузпа за игра с ръка на Йосип Иличич в наказателното поле. Зад кълбото застана Габриел Жезус, но ударът му беше както слаб, така и неточен и даже не принуди Пиерлуиджи Голини да се намесва.

В началото на второто полувреме възпитаниците на Джан-Пиеро Гасперини стигнаха до шокиращ изравнителен гол. Алехандро Гомес получи хубав извеждащ на фланга и не се поколеба да центрира мигновено към точката на дузпата. Там от втора позиция навлезе Марио Пашалич, който разстреля Едерсон от броени метри.

Това сякаш даде криле на „бергамаските“. В 62-та минута Папу Гомес избухна със страхотно центриране, което бешее посрещнато от Берим Джемшити, но ударът на албанеца премина малко встрани.

Драмата стана пълна в 85-та минута, когато гостите останаха с човек по-малко. Йосип Иличич се откъсна сам срещу вратаря на Сити и Клаудио Браво в опита си да да се намеси извърши нарушение извън наказателното поле, с което си заслужи червен картон от главния съдия на мача.

До края на срещата все пак Сити успя да задържи точката, която запазва първото място на отбора в група C с 10 точки. За Аталанта, от своя страна, това беше първа точка в тазгодишното дебютно за отбора участие в най-престижния европейски клубен турнир.

В другия мач от групата се разрази истинско зрелище на "Максимир" в хърватската столица Загреб. Динамо Загреб и Шахтьор Донецк оставиха развръзката за второто място за последните два мача от групата, след като завъртяха убийствено равенство 3:3. 

Аталанта - Манчестър Сити 1:1

Ето и съставите на двата тима: 

Манчестър Сити: Едерсон, Менди, Отаменди, Фернандиньо, Кансело, Де Бройне, Гюндоган, Бернардо Силва, Стърлинг, Жезус, Марез; 

Аталанта: Голини, Толой, Паломино, Джимшити, Мартен Де Роон, Фройлер, Кастанье, Пашалич, Алехандро Гомес, Йосип Иличич;