Барселона спечели с 2:0 гостуването си на Селтик от група „С“ на Шампионската лига. Звездата на каталунците Лионел Меси се завърна в игра и веднага се отчете с две попадения. Аржентинецът осигури първото място на „блаугранас“ в групата.

Барселона доминираше от самото начало на срещата. В 9-та минута Неймар и Лионел Меси направиха двойно подаване, след което аржентинецът стреля, но ударът му в последния момент бе блокиран от Симунович.

Каталунците организира нова отлична атака в 16-та минута, когато Жорди Алба взаимодейства с Лионел Меси, който стреля от изгодна позиция, но встрани от левия стълб на вратата на Крейг Гордън. Две минути по-късно Жорди Алба центрира в наказателното поле на Селтик, след което Иван Ракитич стреля с глава, но топката премина на сантиметри встрани от десния стълб на вратата на Гордън. В 22-та минута след центриране от корнер в наказателното поле на Селтик се получи разбъркване в наказателното поле на домакините, а Андре Гомеш и Иван Ракитич отблизо не успяха да поразят целта.

Барселона поведе в резултата в 24-та минута, когато Неймар намери с перфектен пас Меси в наказателното поле на Селтик, а аржентинецът отблизо прониза Гордън в близкия ъгъл.

Селтик можеше да изравни резултата в 36-та минута, когато Муса Дембеле отправи опасен удар, но Марк-Андре тер Стеген спаси.

Барселона можеше да нанесе своя втори удар в мача в 41-та минута, когато Лионел Меси сложи топката на главата на Луис Суарес, който стреля, но Гордън успя да спаси с една ръка.

МакГрегър отправи хубав удар от границата на наказателното поле на Барселона в 49-та минута, но Тер Стеген. Четири минути по-късно МакГрегър центрира в наказателното поле на каталунците, където Муса Дембеле бе оставен непокрит и стреля с глава, но Тер Стеген отново бе на мястото си и спаси.

Съдията Орсато свири дузпа за Барселона в 54-та минута, след като Емилио Исагире фаулира Луис Суарес в наказателното поле на Селтик. Наказателният удар бе реализиран от Лионел Меси в 55-та минута. Това бе стотният гол за аржентинеца с екипа на Барселона в международните турнири.

Барселона организира отлична атака в 67-та минута, когато Лионел Меси комбинира с Неймар, който стреля, но покрай десния стълб на вратата на Гордън.

Барса можеше да вкара трети гол в 83-та минута, когато Лионел Меси подаде към Луис Суарес, който стреля, но топката се спря в левия сътлб на вратата на Гордън.

Неймар и Иван Ракитич получиха картони и ще пропуснат последния мач от групата срещу Борусия. Марлон Сантос направи официален дебют за каталунците, след като се появи в игра в 72-та минута на мястото на Жерар Пике. 

В другия мач от групата Борусия Мьонхенгладбах завърши 1:1 при домакинството си на Манчестър Сити. По този начин „гражданите“ си осигуриха второто място в групата.

Домакините поведоха в 23-та минута, когато след груба грешка в защитата на англичаните Рафаел се възползва и с удар от наказателното поле изпрати топката във вратата на Клаудио Браво.

Илкай Гюндоган отправи отличен удар от границата на наказателното поле на Борусия в 35-та минута, но Ян Зомер спаси.

Клаудио Браво демонстрира отличен рефлекс в 39-та минута и спаси удара на Оскар Венд.

Манчестър Сити пропусна невероятна възможност да изравни резултата в 45-та минута, когато Серхио Агуеро получи добър пас в наказателното поле на Борусия и стреля, но Ян Зомер спаси.

„Гражданите“ изравниха в първата минута на добавеното време на първата част, когато Рахийм Стърлинг подаде към Кевин де Брюин, който продължи към Давид Силва, който отблизо не пропусна да се разпише.

Борусия остана с човек по-малко, след като Ларс Щиндъл бе изгонен за втори жълт картон в 51-та минута.

Джунейт Чакър изгони Фернандиньо с втори жълт картон в 63-та минута и Манчестър Сити завърши мача също с човек по-малко.

Ян Зомер отрази много хубав далечен удар на Кевин де Брюин в 67-та минута.

Барселона си осигури първото място в групата с 12 точки, докато Манчестър Сити е втори с 8. Борусия е трети с 5 точки, а Селтик е четвърти с 2.

В последните мачове от групата на 6 декември Барселона е домакин на Борусия, а Манчестър Сити приема Селтик.

Класиране в група „С“:

1. Барселона 12 точки

2. Манчестър Сити 8

3. Борусия М 5

4. Селтик 2