Отборът на Монако победи Манчестър Сити с 3:1 в реванша от осминафиналите на Шампионската лига и се класира за четвъртфиналите в турнира за втори път в последните три години. Английският тим победи с 5:3 в първата среща, но при общ резултат 6:6, трите гола на чужд терен дадоха предимство на Монако. 

Тимът на Манчестър Сити си тръгва от Шампионската лига два етапа по-рано от миналия сезон, когато стигна до полуфиналите. Сити се превърна в първия отбор в историята на Шампионската лига, който е елиминиран след като е вкарал 5 гола в първия мач. Мениджърът  Пеп Гуардиола пък трябваше да се примири с поражение в 100-ия си двубой в европейските клубни турнири. 

Френският състав изкова успеха си с попадения на Мбапе, Фабиньо и Бакайоко, а за Манчестър Сити се разписа Сане.

Отборът на Монако изигра перфектно първо полувреме, в което отбеляза два чисти гола, изравнявайки общия резултат на 5:5. Домакините дадоха категоричен сигнал, че ще гонят крайния успех до последно, като още в 7-ата минута Уили Кабайеро трябваше да спасява вратата си след удар на Килиан Мбапе.

18-годишният французин преодоля няколко защитници на Манчестър Сити и стреля опасно, но Кабайеро реагира навреме. Минута по-късно, в 8-ата, Мбапе засече пас от Бернардо Силва и се разписа за 1:0.

Футболистите на Монако продължиха да доминират и в 16-ата минута сигнал за засада предотврати второ попадение за френския тим. То обаче дойде в 29-ата минута, когато Фабиньо засече прецизно подаване от Бенжамен Менди и реализира за 2:0.

Пак Фабиньо бе замесен в нова опасност пред вратата на Манчестър Сити в 39-ата минута. 23-годишният бразилец пробва мерника си, но защитник застана на пътя на топката.

Гостите от Манчестър Сити излязоха преобразени на терена за втората част, готови за по-решителен отпор, какъвто не успяха да окажат през първото полувреме. Серхио Агуеро имаше възможност за удар в 62-ата минута, но прати топката над вратата на Монако.

Три минути по-късно пак Агуеро пропусна чудесен шанс за гол. Вратарят Даниел Субашич реагира навреме и предотврати опасността за домакините. Пак Субашич излезе победител в спора с нападателите на Манчестър Сити в 71-ата минута, когато пред Рахийм Стърлинг се откри изгодна възможност.

Малко по-късно обаче Лерой Сане не сгреши и се разписа от близко разстояние, намалявайки резултата на 1:2 в 71-ата минута, което значеше общ резултат 6:5 и предимство за Сити.

Футболистите на Монако обаче нямаха намерение да се предадат и успяха бързо да вкарат трети гол във вратата на „гражданите“ от Манчестър.

В 77-ата минута Тома Лемар прати топката в наказателното поле на Сити и Тиемуе Бакайоко вкара за 3:1. 22-годишният Бакайоко отправи хубав удар с глава и направи общия резултат 6:6. 

До края  Манчестър Сити не успя да реализира нов гол и така Монако извоюва мястото си на четвъртфиналите.

Можете да следите развитието на двубоя в нашата секция Livescore

Съставите:

Монако: Даниел Субашич, Фабиньо, Жермерсон, Бернардо Силва, Тиемуe Бакайоко, Валер Жермен, Джибрил Сидибе, Бенжамен Менди, Андреа Раджи, Тома Лемар, Килиан Мбапе

Манчестър Сити: Уили Кабайеро, Бакари Саня, Рахийм Стърлинг, Серхио Агуеро, Александър Коларов, Кевин де Брюин, Лерой Сане, Давид Силва, Гаел Клиши, Джон Стоунс, Фернандиньо