Шахтьор Донецк нанесе първо поражение на Манчестър Сити от началото на сезона във всички надпревари. Украинският отбор се наложи с 2:1 при домакинството си на „гражданите“ от група „F“ на Шампионската лига. По този начин Шахтьор си осигури класиране за осминафиналната фаза на турнира, докато Наполи ще продължи участието си в Лига Европа.

Марлос отправи опасен удар в 21-та минута, но Едерсон спаси.

Шахтьор Донецк поведе с 26-та минута, когато Бернард с диагонален удар вкара много красив гол, пращайки топката в горния ляв ъгъл на Едерсон.

Едерсон направи много класно спасяване в 29-та минута, когато отрази опасен удар на Бернард.

Шахтьор удвои своята преднина в 32-та минута, когато Марлос пусна перфектен извеждащ пас към Исмайли. Едерсон излезе да го пресрещне, но се размина с топката, а Исмайли не пропусна да вкара в опразнената врата.

Лерой Сане комбинира в 36-та минута с Бернардо Силва, който стреля, но неточно в аут.

Шахтьор можеше да вкара трети гол в 40-та минута, когато Фред получи топката в наказателното поле на Манчестър Сити и стреля, но в последния момент Мангала застана на пътя на топката и от неговото тяло тя излезе в корнер.

Габриел бе изведен сам срещу Пятов в 42-та минута, но бразилецът се поколеба какво да прави и вратарят успя с крак да му открадне топката.

Тайсон отправи хубав удар от границата на наказателното поле на Манчестър Сити, но над напречната греда в аут.

Тайсон комбинира с Ферейра в 44-та минута, а той стреля, но Едерсон спаси.

Бернардо Силва пусна отличен пас към Лерой Сане в 46-та минута, а той стреля, но Пятов спаси.

Фернандиньо допусна груба грешка в 52-та минута и свали с глава топката право в краката на Тайсон, който веднага стреля, но изпрати топката над напречната греда в аут.

След центриране в наказателното поле на Шахтьор в 55-та минута Фернандиньо стреля с глава, но в аут.

Лерой Сане се опита да изненада Пятов с удар от малък ъгъл в 59-та минута, но топката премина над напречната греда и излезе в аут.

Габриел Жезус направи много сериозен пропуск отблизо в 80-та минута. След удара на бразилеца топката срещна десния стълб на вратата на Пятов.

Съдията Бастен свири дузпа за Манчестър Сити в първата минута на добавеното време на срещата, след като Бутко фаулира Габриел Жезус в наказателното поле на Шахтьор.

Наказателният удар бе реализиран от Серхио Агуеро във втората минута на добавеното време на мача.

В другия мач от групата Фейернорд направи обрат от 0:1 до 2:1 срещу Наполи, за да постигне първа победа в тазгодишното издание на Шампионска лига.

Наполи поведе в резултата още във 2-та минута, когато Диавара центрира в наказателното поле на домакините, където Албиол свали с глава към Мертенс, който не успя да стреля, тъй като бе изпреварен от защитник на Фейенорд, който успя да избие топката, но я прати в краката на Пьотър Зиелински, който не пропусна да вкара отблизо.

Дрийс Мертенс излезе сам срещу Вермеер в 18-та минута, но вратарят на Фейенорд успя да спаси отрази удара на белгийския футболист и да избие в корнер.

Наполи пропиля нова възможност да вкара втори гол в 19-та минута, когато Мертенс подаде към Кайехон, а той продължи към Марек Хамшик, който в последния момент бе изпреварен от Тапия. Защитникът на Фейенорд успя да избие топката пред опразнената врата.

Фейенорд изравни резултата в 33-та минута, когато Стивън Бергхуис центрира в наказателното поле на Наполи, където Николай Йоргенсен бе изпуснат и с глава вкара топката във вратата на Пепе Рейна.

Наполи организира добра атака в 57-та минута, когато Мертенс подаде към Алан, който стреля, но Вермеер спаси.

Марко Рог отправи хубав удар от 22 метра в 74-та минута, но топката премина на сантиметри встрани от левия стълб на вратата на Вермеер.

Фейенорд завърши мача с човек по-малко, след като Тони Вилхена бе изгонен за втори жълт картон в 83-та минута.

Фейенорд стигна до победата с гол на Джеремая Сен Жуст в първата минута на добавеното време на срещата.

Класиране в група „F“:

1.   Манчестър Сити 15

2.   Шахтьор 12

3.   Наполи 6

4.   Фейенорд 3