13-кратният европейски клубен шампион Реал Мадрид ще има планина за изкачване в реванша си от 1/8-финалите на Шампионската лига срещу Манчестър Сити в Англия в петък вечер от 22:00 часа българско време. След като отстъпи с 1:2 в първия мач, сега шампионът на Испания е изправен пред херкулесов подвиг що се касае до обрат в крайния резултат.

Историята помни само един случай, в който "белия балет" се е надигал след поражение у дома в първата среща. Преди половин век - през 1970 година, "лос меренгес" успяват да отстранят Вакер Инсбрук отново, както и сега на фаза 1/8-финал, но в турнира КНК.

Пред полупразните трибуни на "Сантиаго Бернабеу" - едва 18 500 зрители, испанците губят с 0:1. В реванша възпитаниците на легендарния Мигел Муньос правят големия обрат и побеждават с 2:0 - резултат, който би им донесъл класиране срещу "гражданите" в следващата фаза, която ще бъде в Лисабон. Това е единственият случай в европейската история на Реал Мадрид, когато продължават напред след загуба вкъщи в първия сблъсък.

Освен всичко друго, "кралският клуб" ще трябва да се справя с набезите на Кевин де Бройне и компания без своя вездесъщ капитан Серхио Рамос, който е наказан заради натрупани жълти картони. На негово място до Рафаел Варан се очаква да застане Едер Милитао.