Манчестър Сити разби с 5:0 Копенхаген в мач от Група G на Шампионската лига. Халанд се разписа два пъти през първото полувреме, а третия гол през първата част бе автогол на Хочолава в 39-та минута. През второто Марез вкара дузпа в 55-та минута, а Хулиан Алварес оформи крайното 5:0 в 76-та минута.

Guilliver/GettyImages
34 снимки


Още в 7-та минута Жоао Кансело намери Ерлинг Халанд в наказателното поле на Копенхатен, а той не се замисли и изпрати топката във вратата на Грабара. А в 12-та минута Бернардо Силва можеше да удвои преднината на "гражданите", но удара му попадна в гредата.

Ерлинг Халанд бе намерен с прекрасно извеждащо подаване в 23-та минута. Норвежецът стреля, но стража на гостите се намеси брилянтно и остави Копенхаген в мача. През 32-та минута обаче шанс за вратаря нямаше, Халанд отново стигна до топката в наказателното поле и направи това което умее най-добре - прати я във вратата и направи резултата 2:0.

Третият гол в първото полувреме падна в 39-та минута след разбъркване буквално на голлинията като последен с топката бе Давид Хочолава, който си отбеляза автогол. 

Второто полувреме започна силно за домакините. Английският гранд натискаше, а в 54-та минута Марко Стаменич извърши безрасъдно нарушение и извърши нарушение в наказателното. Съдията Донатас Румшас посочи бялата точка. Рияд Марез се нагърби с отговорността да изпълни дузпата и успешно прати топката във вратата на Камил Грабара. 

Хулиан Алварес се появи от скамейката и веднага стигна до добро голово положение в 71-та минута, когато стреля покрай вратата. В 76-та минута обаче Алварес получи нов шанс и този път се възползва по прекрасен начин и направи резултата 5:0.

С тази победа Манчестър Сити окупира първото място с 9 точки.