Мениджърът на Манчестър Сити - Пеп Гуардиола, изисква от своите играчи да покажат характер и да се борят до сетния миг в осминафиналния сблъсък срещу Реал Мадрид в Шампионска лига.

"Гражданите", които никога досега не са преминавали полуфиналите в турнира, бяха наказани от УЕФА със забрана за участие в евротурнирите през следващите два сезона заради нарушаване на правилото за финансов феърплей и ще опитат да компенсират дисквалификацията със силно представяне в Шампионска лига през този сезон.

"Трябва да покажем характер. Познавам играчите, себе си и искам да се борим до края за този трофей. Мачовете срещу Реал Мадрид ще бъдат истински тест и ще покажат дали сме готови за нещо голямо. Срещаме кралете в този турнир, а ние сме отбор, който няма големи постижения в Шампионска лига и най-доброто ни класиране е един полуфинал. Но ако искаме да спечелим този трофей, ще срещнем най-добрите рано или късно. Трябва да биеш Реал, трябва да биеш Барселона, Байерн Мюнхен. Трябва да победиш големите отбори, за да стигнеш далеч", коментира Гуардиола.