Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола заяви на пресконференция, че Кевин Де Брюин и Кайл Уокър са готови за двубоя с Шахтьор Донецк в Шампионската лига. Уокър пропусна убедителната домакинска победа над Бърнли с 5:0 заради проблем в слабините, докато Де Брюин се завърна в състава на ,,гражданите“ след контузия на коляното и изигра половин час на ,,Етихад“.

,,Ако те са със състава, значи са готови за игра“, започна наставникът. Испанският специалист се обърна и към Давид Силва и Фернандиньо, като ги окуражи да продължат да се изявяват на високо ниво. Силва се отчете с две асистенции, докато Фернандиньо вкара гол и подаде за такъв при разгрома над Бърнли.

,,И двамата имат по две години до края на настоящите си договори. Надявам се те да продължат да се представят на високо ниво, защото годините напредват“, сподели Гуардиола. Испанецът призова и за повече внимание на неговите футболисти в предстоящия мач с украинците. Сити започна с домакинско поражение от Лион, преди да измъкне победата в Германия над Хофенхайм.

,,Трябва да си вземем поука от тази загуба на старта на Шампионската лига. Тя е винаги много интензивна и всеки може да те изненада. Затова трябва да работим и да не повтаряме едни и същи грешки“, апелира мениджърът.

,,Имаме още срещи в групата и успехът ни в миналия кръг показа, че реагирахме позитивно на загубата от Лион. Това не бива да ни успокоява по никакъв начин. Трябва да сме нащрек и да играем на пълни обороти от самото начало, ако искаме да победим Шахтьор“, завърши Гуардиола. След двубоя с Шахтьор в Украйна ,,гражданите“ гостуват и на Тотнъм в дербито на 10-ия кръг във Висшата лига в понеделник. /БГНЕС