Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола заяви, че е доволен от факта, че „гражданите“ си осигуриха класирането за осминафиналите на Шампионската лига. Той не пропусна да подчертае важността на турнира. Пеп каза, че Шампионска лига е най-трудният турнир.

„Много сме доволни. Лион е един от най-силните отбори, срещу които съм се изправял. Те притежават физическа мощ и са изключително опасни при контраатаките. С класирането за директните елиминации още днес постигнахме целта си. Сега ни трябва една точка в последния мач, за да завършим първи в групата“, коментира Гуардиола.

„Показахме отговорност и лична ангажираност, за да вземем точката, която ни беше необходима. Така сега можем вече да се настроим за мачовете до февруари и да балансираме силите си с една седмица по-рано“, добави той.

„В Шампионската лига се играе трудно. Големи отбори като Интер, Тотнъм, Ливърпул и Пари Сен Жермен са заплашени да отпаднат още на това стъпало", продължи мениджърът на Манчестър Сити.

„Когато хората казват, че е лесно в Шампионската лига, не можете да си представите колко грешат. В Шампионска лига ще бъдем отново през февруари: още една година за Сити в Европейските турнири е добра новина", каза още Гуардиола. 

На Манчестър Сити му трябва само точка, за да завърши на първа позиция в група „F“, а последната им среща на 12-и декември е домакинство на Хофенхайм.