Пеп Гуардиола е уверен, че Манчестър Сити ще спечели обжалването срещу двугодишната забрана извън европейските клубни турнири.

„Гражданите“ очакват решението на Спортния арбитражен съд (КАС) на 13 юли. Клубът получи забрана извън Европа за срок от две години от УЕФА през февруари, след като бе намерен за виновен в нарушаването на правилата за Финансов Феърплей. Случаят им беше изслушан от КАС миналия месец, но решението беше отложено за средата на юли. „Готови сме. Имам огромна увереност и доверие у хората, които ще получат разрешение да играят в Шампионска лига, защото искаме да участваме в турнира през следващите сезони. На 13 юли ще разберем решението, надявам се, за клуба, всички работещи, играчи и хора от персонала – да продължим да израстваме като клуб и през идните сезони“, започна испанецът.

Извън тези проблеми, Сити продължават в тазгодишното издание на ШЛ, което ще бъде подновено през август. Тимът има аванс срещу Реал Мадрид от 2:1 след първия осминафинален двубой на „Сантяго Бернабеу“. Все още остава неясно къде точно ще се проведе реванша – вторият мач ще се изиграе в Португалия, ако Сити не могат да приемат срещата на „Етихад“, но Гуардиола е решен съставът да бъде във възможно най-добра форма за сблъсъка с Кралския клуб. Манчестър Сити бе детронирани от Ливърпул във Висшата лига, но формата им след подновяването на сезона след тримесечното прекъсване заради коронавируса е отлична. В четвъртък те победиха убедително новокоронясания шампион с 4:0 и Гуардиола смята, че това е позитивен знак.

„Всеки мач е различен, но не мога да отрека, че да надиграем Ливърпул с 4:0 по начина, по който го направихме, беше страхотен. Футболът е за чувствата, моментите. Понякога настроението ти се приповдига, понякога си разочарован, но може спокойно да заключим, че победихме вероятно най-добрия отбор в света в момента. Така че може да го направим. Но всеки двубой е различен. Арсенал, който е наш съперник на полуфиналите за ФА Къп, Реал Мадрид – всички те играят различно. Това, което искам, е да влизаме в двубоите във възможно най-добрите условия и след това да покажем психическа устойчивост на терена. Тези мачове не се печелят с тактика или идеи, а със страст. Искаме да го направим. Когато един отбор го иска – окей, той може да бъде победен – но няма да бъде лесно за опонента“, завърши Гуардиола преди гостуването на Саутхемптън в неделя.