Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола не направи някаква драма от домакинското равенство 1:1 с Шахтьор Донецк в Шампионската лига. След това реми "гражданите" подпечатаха класирането си на 1/8-финал, както и първото място в групата. 

Изглежда за каталунския специалист това е най-важното в момента, за да може тимът му отново да обърне повече внимание на представянето си в Премиършип. Там Сити изостава драстично от лидера Ливърпул, но вече ще може да се концентрира изцяло на домашната сцена поне до февруари. 

"Свършихме си работата в един от турнирите, така че можем отново да се фокусираме върху Висшата лига. Целта ни бе да се класираме и я постигнахме. В първенството изоставаме на 9 точки от лидера, което не е добре."

"Ненужно загубихме точки в няколко мача, а за да останеш на върха, не може да правиш подобни грешки. Сега трябва да сме готови да се възползваме, ако Ливърпул направи грешка. Но имаме още доста работа за вършене. Проблемът не е толкова в резултатите, колкото в начина ни на игра напоследък", смята Гуардиола.