Мениджърът на Манчестър Сити - Пеп Гуардиола, изрази  разочарование от равенството 0:0 с Интер в Шампионската лига. Според него играчите му са създали положения за гол и пропуските са основната причина отборът да не спечели.
 
"Не беше лесно да отбележим. Създадохме своите шансове, но ги пропуснахме. Те не бяха много и не бяха съвсем чисти, но ги имаше. Още е началото на сезона, сигурен съм, че ще играем доста по-добре и ще намерим своя ритъм в следващите месеци. С времето ще се подобряваме”, заяви Гуардиола.
 
Той похвали специално добрата игра на "нерадзурите" в защита.
 
"Съперникът се защитаваше много добре, прибран дълбоко в своята половина и на почивката се наложи да променим настройките си. Трябваше да си върнем контрола в атаката, в заключителните метри в половината на Интер. Да създаваме повече пространства, за да стигаме до позиции.  С повече движение и създаване на пространства, опитахме да пробием тази дълбока защита, но не успяхме”, сподели още испанецът.
 
Относно състоянието на Де Бройне, който бе заменен принудително на почивката, той бе лаконичен: “Не сме говорили още с лекарите, не знам какво се случва”.