Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола намекна, че офанзивният халф на „гражданите“ Бернардо Силва може да напусне клуба.

„Искам Бернардо да бъде щастлив. Независимо дали ще е тук или другаде. Той е страхотен човек и заслужава най-доброто. Който купи Бернардо ще притежава един от най-добрите играчи в света. Дали е щастлив в Сити? Не може да играеш толкова сърцато и да не си щастлив“, обясни Пеп. Интерес към Силва имат от редица европейски клубове.

Гуардиола изрази надежда, че Лео Меси ще играе в днешното гостуване на „гражданите“ на ПСЖ. Както е известно, Сити победи два пъти парижани на полуфиналите в Шампионската лига през миналия сезон, но според каталунският специалист, сега мачовете ще бъдат много по-различни.

Gulliver/GettyImages
30 снимки

„Това, което Лео направи до момента в своята кариера, е повече от изключително. Надявам се, че той ще играе утре, което ще е в полза на футбола. И през миналия сезон ПСЖ беше фантастичен отбор и мачовете с тях бяха много оспорвани, а сега имат Меси. Това е нов двубой, който е от груповата фаза, така че ще бъде много по-различно. Трябва да сме компактни, да си помагаме и да сме наясно, че ще страдаме и ще изпитваме болка, с която трябва да се справим. Така беше и в предишните мачове. Този тип отбори са толкова добри, че трябва да си готов да страдаш 90 минути. Не се защитаваме добре, защото разполагаме с добри защитници, а защото всеки влага сърце и душа за останалите си съотборници. През миналия сезон те бяха по-добрият отбор през първото полувреме в Париж. В Манчестър се защитавахме по-добре, отколкото очаквахме, и ги наказахме на контраатака“, допълни Гуардиола.

Защитникът на Манчестър Сити Рубен Диаш също се надява, че ще може да се изправи срещу Лео Меси днес.

„Меси е феноменален играч и професионалист, искаш да играеш срещу тези футболисти. Но независимо дали е Меси, Мбапе, Неймар или Икарди, ПСЖ има невероятна дълбочина на състава. Ще бъде труден тест. Всеки очаква с нетърпение този мач. ПСЖ се подсили във всички зони. Новите им попълнения са фантастични и ще бъде различно предизвикателство от това, което срещнахме през пролетта. Те обаче имат един от най-силните отбори в Европа от няколко години. Играчи като само Рамос и Меси ще добавят манталитет на победители“, заяви португалецът.