Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола се постара да запази спокойствие след горчивата победа с 4:3 над Тотнъм в четвъртфиналния реванш от Шампионската лига. Резултатът се оказа недостатъчен за „гражданите”, които загубиха с 0:1 при гостуването си на „Тотнъм Хотспър Стейдиъм”.

Системата за видеоарбитраж (ВАР) имаше две ключови намеси в срещата, като чрез нея беше признат гола на Фернандо Йоренте за 3:4, при който топката се отклони първо в прилепената до тялото ръка на нападателя. След това в продължението попадение на Рахийм Стърлинг за 5:3 беше отменено заради засада и така „шпорите” си уредиха полуфинален дуел срещу Аякс.

„Жестоко е, но нещата са такива, каквито са и просто трябва да ги приемем. След 20 минути игра водехме с 3:2. През второто полувреме създадохме много положения и вкарахме головете, от които се нуждаехме. За съжаление краят на мача беше горчив за нас, затова честитим на Тотнъм и им пожелаваме успех в полуфиналите”, заяви Гуардиола след мача.

„Подкрепям ВАР, но може би от една гледна точка голът на Фернандо Йоренте беше вкаран с ръка, но от гледната точка на съдията не беше.”

„Отмененият гол на Стърлинг? Гледах действието, а хората отгоре решиха, че е било засада. Изпуснахме дузпа в първата среща, но съм толкова горд от играчите и феновете. Никога не съм чувал подобен шум, откакто съм в Манчестър. Футболът обаче е непредсказуем”, допълни наставникът на „гражданите”.

През уикенда двата отбора отново излизат един срещу друг на същия този „Етихад” с разликата, че двубоят е от Висшата лига на Англия.