Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола идентифицира испанския нападател Дани Олмо като най-опасния играч в тима на РБ Лайпциг преди сблъсъка между двата отбора в сряда от първия кръг на груповата фаза на Шампионската лига.

"Дани порасна в Академията на Барселона. След това отиде в Динамо Загреб, показа кураж и продължи да се развива", каза Гуардиола, който бе наставник на Барселона по времето, в което Олмо тренираше там.

"Лайпциг е един от трите най-добри отбора в Европа и да играеш за такъв отбор, както и за националния отбор на Испания не е никак лесно. Той е важен играч, на когото трябва да обърнем внимание. Досега той се развива много добре, но бъдещето му зависи изцяло от него", каза още Гуардиола по адрес на 23-годишния нападател.

Гуардиола добави, че няма търпение да започне Шампионската лига - турнир, който е печелил два пъти и в който игра финал с Манчестър Сити през миналия сезон.

"Всеки път, когато състезанието започва, желанието за победа е тук. И това ме прави щастлив. Направихме стъпка в развитието си и надградихме над предишните сезони. През миналата година загубихме финала в Порто и хората казаха, че сме се провалили, което направо не е за вярване на фона на това, което постигнахме. Играхме толкова добре, спечелихме 11 от 13 мача, но загубихме финала. Както всеки друг отбор, ние също се опитваме да спечелим Шампионската лига. Но не мога да кажа кой ще спечели", каза още Гуардиола.

Испанският мениджър си пожела "гражданите" да продължат със същия ритъм, който им донесе победи над Норич, Арсенал и Лестър Сити, но подчерта, че тимът на РБ Лайпциг има собствена философия за играта.

"Лайпциг винаги играе много добре. Те имат философия. Разчитат на млади, динамични играчи, които са много здрави. За нас е важно да започнем с победа, защото сме домакини", завърши Гуардиола.

Манчестър Сити и РБ Лайпциг са в група "А" на Шампионската лига, в която още са френският Пари Сен Жермен и беглийският Брюж.