Мениджърът на Манчестър Сити - Хосеп Гуардиола, говори преди двубоя с Тотнъм от Висшата лига, както и няколко дни преди отпадането от Шампионската лига именно от тима на "шпорите".

"Гражданите" завършиха при 4:4 общ резултат с лондончани, но техен гол бе отменен в добавеното време на двубоя на "Етихад Стейдиъм" след намеса на ВАР. Преди това пък решителното попадение на Фернандо Йоренте за 4:3, отново бе гледано със системата за видеоповторения, като все още остават съмнения дали испанецът е играл с ръка, или не.

"Разбира се, че сме тъжни. Вече не искам да гледам назад, трябва да се вдигнем. Имаме друга възможност в момента. Минахме през голямата тъга в сряда. Страданието е голямо, но ние направихме голям мач. Следващата година ще опитаме отново", заяви Пеп.

"Предпочитам да бяхме в 1/2-финалите. Трудно приемаме факта, че с тези качества и класа, които имаме не сме в тази фаза", добави той.

"При 1:2 вложихме всичко в атака, качихме се максимално високо по терена. Вкарахме три гола след това. Направихме всичко възможно".

"Знаете моето мнение за ВАР. Реферите имат нужда от помощ. Отидохме на 1/2-финалите във ФА Къп след нередовен гол. ВАР към момента не може да изчисти напълно грешките. Това аз не го разбирам все още", заключи каталунецът.