Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола вярва, че постиженията на клуба в Шампионската лига в крайна сметка ще решат дали престоят му в Англия е успешен.

Манчестър Сити се среща с Тотнъм в 1/4-финалите на турнира през този сезон, след като разби Шалке в 1/8-финалите с общ резултат 10:2.

Испанецът изведе бившия си клуб Барселона до две титли в най-елитното клубно състезание, но не можа да повтори този подвиг в Байерн, въпреки че ликува три пъти в Бундеслигата и две германски купи.

"Бях съден в Мюнхен заради Шампионската лига, така че и аз ще бъда съден тук. Периодът ми в Байерн не беше добър за повечето хора, защото не достигнахме нито един финал. Имахме полуфинали, но нямаше финал и бяхме съдени. Аз съм късметлия. Трябва да го достигна с Манчестър Сити.

Когато разговарях със собственика, изпълнителния директор, спортния директор, хората тук дават признание за това, което сме направили през последните два сезона. Това е най-важното нещо.

След това всеки може да прецени дали е катастрофа. Ако не спечелим Шампионската лига, работата ни за три сезона, на всеки три дни, е провал или катастрофа. Важното е, че играчите, клубът, феновете дават признателност, ако сме последователни и скромни и, във всеки един мач, правим това, което трябва да направим. Печелихме много в миналото и затова хората вярват, че е нормално - но това не е нормално", заяви Пеп Гуардиола./БТА