Манчестър Сити може и да съсипа от бой Аталанта в Шампионската лига, но мениджърът на англичаните Хосеп Гуардиола отдаде заслуженото на италианците. Неговият тим надделя с 5:1, но трябваше да обръща резултата от 0:1. 

"Знаехме, че Аталанта ще ни затрудни максимално. Положенията се редяха пред двете врати постоянно. Те знаят какво да правят с топка в крака и как да поставят съперника в трудни ситуации. Не е съвпадение, че се класираха за Шампионската лига."

"Те играят много специален футбол. Когато ние получавахме възможност да действаме на скорост, създавахме нашите положения, когато съперникът получеше възможност да действа на скорост - имаше своите шансове. Трябва ни още една победа, за да се класираме, така че се надяваме да се получи."

"Това е дълъг процес. Видяхме как Аталанта водеше с 3:0 на Лацио, но мачът завърши 3:3. Преди две седмици пък те победиха Рома. Затова поздравявам моите играчи за тази победа, която бе изключително трудна”, заяви Гуардиола след мача с видимо задоволство от получения резултат.