Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола изрази сигурност, че тимът ще се класира за полуфиналите на Шампионска лига. „Гражданите“ загубиха от Тотнъм в първия двубой помежду им на „Тотнъм Хотспър Стейдиъм“ с 1:0 и трябва да надиграят „шпорите“ с два гола разлика, ако искат да се класират за „Голямата четворка“ в надпреварата.

Съставът на Гуардиола отправи едва два точни удара в очертанията на Юго Лорис при загубата от лондончани – един от които бе пропуснатата дузпа от Серхио Агуеро, но испанският специалист не чувства напрежение и е уверен, че тимът му ще продължи напред.

„Единствената причина да чувстваме напрежение е, че ако не спечелим с два гола разлика, сме аут от турнира. Сигурен съм, че ще достигнем до полуфиналите“, заяви той за "Sky Sports".

"Ще бъдем тъжни един ден, два дена, ако отпаднем на четвъртфиналите, но после ще се борим за титлата във Висшата лига и финала на ФА Къп. Сигурен съм, че ще бъдем в следващото издание на Шампионската лига. Ако ме попитате какво ще стане, ще кажа че ще играем на полуфинал – може и да греша, но в момента усещам, че ще се класираме напред“, повтори той.

След поражението от Тотнъм Илкай Гюндоган заяви, че „играчите са били твърде нервни“ в Шампионската лига и „недостатъчно смели“ в първия двубой в Северен Лондон.

Самият Гуардиола коментира изказването на полузащитника, като категорично не се съгласи с него, но призна, че Сити все още е в процес на изграждане в Шампионската лига.

„Футболът е един безкраен процес – понякога си стъпка напред, а понякога – стъпка назад. Разбира се, Шампионската лига е по-трудно състезание, но начинът, по който подходихме към този мач, бе правилен. Започнахме лошо груповата фаза – със загуба у дома от Лион с 2:1, но след това се класирахме за елиминациите. Не очаквах да решим всичко в сблъсъка в Лондон. Резултатът не е идеален, но не е и катастрофален. Способни сме да отбелязваме голове и ще го сторим“, сподели Гуардиола по-рано в петък.