Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола изрази задоволството си от преждевременното класиране на отбора за осминафиналите на Шампионската лига.

Англичаните записаха четвърта поредна победа в група "С" снощи с 1:0 като гост на гръцкия Олимпиакос и за осма поредна година продължават във фазата на директните елиминации.

Gulliver/GettyImages
27 снимки

Гостите имаха сериозно превъзходство, като отправиха цели 22 удара към вратата на съперника, но стигнаха до само едно попадение.

"Головете ще дойдат. Естествено бихме искали да бележим повече, но един ден и това ще стане и няма да има кой да ни спре", коментира испанският спец.

"Бяхме по-агресивни. Всеки беше отдаден и атакувахме с огромно желание, шутирахме към вратата, търсехме головете. За нещастие вкарахме само един, но отборът показа отлична игра във всяка фаза. Вече сме на осминафиналите и сега можем да се концентрираме върху Висшата лига и другите турнири,в които участваме. Голям комплимент за отбора", каза още той.

Гуардиола изказа и съболезнования за смъртта на легендата Диего Марадона, който почина вчера след сърдечен арест в дома си в Тигре.

"Това е тъжна новина. Той беше уникален на терена. Единствен в генерацията си. Преди година в Аржентина прочетох плакат, на който пишеше: "Няма значение какво си направил с живота си, Диего, има значение това, което си направил за нашите животи". Той донесе много радост и направи футбола по-добър. Това, което направи за Наполи и за Аржентина през 1986 година е невероятно. Почивай в мир и от името на Манчестър Сити искам да изпратя голяма прегръдка на семейството му", коментира Гуардиола.