Мениджърът на английския шампион Манчестър Сити Пеп Гуардиола заяви, че в отбора няма чувство на непобедимост, след първата загуба за сезона в лигата от тима на Норич от осем месеца насам, но е сигурен, че отборът ще отвърне на предизвикателството. След загубата от „канарчтата“ в лазарета на „гражданите“ се настани и Джон Стоунс, който ще отсъства пет седмици, където вече е и Аймерик Лапорт за шест месеца. Така единствен Николас Отаменди остава здрав в центъра не защитата.

„Това не е проблем, това е предизвикателство“, заяви Гуардиола за проблемите в защита.

Срещу Шахтьор, редом до Отаменди, застана Фернандиньо, но това не попречи на победата с 3:0 в Украйна в Шампионската лига.

„Нямам съмнения“, сподели Гуардиола на пресконференцията преди срещата с Уотфорд във Висшата лига. „Ваш проблем е, когато казвате, че ние не можем да загубим, защото не сме непобедими. Утре ще имаме чувството, че ще загубим. Когато губим един мач в Премиър Лийг, защо трябва да имам съмнения? Нямам съмнения след една загуба, защото футболистите ми са показали, че могат да се справят“.

„Единственият начин да оцелееш е да спечелиш, а ние сме постигали много. Каквото си направил в миналото не означава, че ще успееш и в бъдеще. Ние можем да се оплакваме, че нямаме централни защитници или да намерим решение, за да запазим тима в оптимално състояние“.

Наставникът говори и за Габриел Жезус, който отбеляза за сините срещу Шахтьор, но остава резерва в Лигата, за сметка на Агуеро:

„Габриел (Жезус) трябва да е търпелив. Неговото отношение в тренировките е невероятно, но той трябва да се бори за мястото си срещу легенда като Агуеро. Серхио се раздава за отбора, затово съм толкова радостен, че разполагам с нападател като него. Габриел трябва просто да е търпелив. Знам, че когато играе, може абсолютно всичко. Той е бъдещето на клуба“, завърши Пеп Гуардиола.