РБ Лайпциг направи силно второ полувреме и успя да стигне до престижно равенство 1:1 срещу Манчестър Сити в пореден осминафинален сблъсък от Шампионската лига. Рияд Марез отбеляза в 27-а минута. Йошко Гвардиол успя да изравни в 70-а минути, което се оказа и последното попадение в един доста приятен за наблюдаване мач. 

Гостите започнаха по-агресивно и в 14-а минута Рубен Диаш стреля точно, но в право в ръцете на Бласвич. В следващите минути последваха и удари на Марез и Родри, които бяха неточни, но хората на Марко Розе изобщо не успяваха да задържат топката. 

Логичното се случи в 27-а минута. След грешка при разиграването на Лайпциг англичаните организираха атака, а Марез се озова на стрелкова позиция и не прости на домакините за 1:0. 

В 37-а минута Грийлиш отново излезе на стрелкова позиция, но този път стреля над вратата на Лайпциг. 

В началото на втората част Лайпциг показа повече смелост, но в 50-а минута тя можеше да бъде наказана. След открадната топка Гюндоган намери Марез около точката на дузпата, но неговия удар беше блокиран току преди да навести мрежата на германците. 

Подобрението при "биковете" обаче беше видимо и в 57-а минута резерваха Хенрикс се оказа на перфектна позиция в наказателното поле, но не уцели вратата на Едерсон. 

В 63-а минута пак домакините бяха близо до гол, но ударът на Андре Силва от малък ъгъл беше спасен от Едерсон.  Седем минути по-късно обаче спасение за "гражданите" нямаше, а Йошко Гвардиол беше в прегъдките на съотборниците си след изравнителен гол след ъглов удар. 

В 73-а минута Халанд беше на косъм от гол, но Бласвич се отчете с отлична изява. До края темпото спадна и двата успяха да съхранят равенството. 

Ето и двете 11-торки:

РБ Лайпциг: Бласвич, Клостерман, Орбан, Гвардиол, Халстенберг, Лаймер, Шлагер, Шобошлай, Форсберг, Вернер, Силва;

Манчестър Сити: Едерсон, Аке, Диас, Аканджи, Уокър, Гюндоган, Родри, Марез, Силва, Грийлиш, Халанд;