Треньорите на Ливърпул и Манчестър Сити продължават с комплиментите един към друг. След като преди няколко дни мениджърът на Сити Хосеп Гуардиола призна Ливърпул за основен претендент за титлата, дойде ред и на Юрген Клоп да се включи в този тон, обявявайки "небесносините" за най-добрия отбор в света. Ливърпул е актуалния победител в Шампионската лига и тази вечер стартира защитата на трофея в мач с Наполи.

"Ние няма как да бъдем най-добрият отбор в Европа, тъй като най-добрият отбор в света е от Европа и това е Манчестър Сити, каза Клоп по темата, цитиран от Sky Sports. Има много добри отбори, ти си длъжен постоянно да се доказваш, че имаш правото да се намираш сред тях.

"През миналата година бяхме много добри. Не съм сигурен, че сме били най-добрите, но бяхме достатъчно добре във важните моменти. Затова и спечелихме Шампионската лига.

Часове преди мача на червените с Наполи, Клоп коментира и думите на своя мениджър Морко Козик, който по-рано през седмицата заяви, че английският климат може да повлияе на продължаването на договора на 52-годишния специалист с клуба.

"Агентът ми искаше да се пошегува. Затова аз ще бъда сериозен. Това беше германски хумор, който разбира се, никой не разбра. Устройва ме британския климат, нямам никакви проблеми с него. Искам да повторя, че никога не съм си избирал работа съобразно климатичните особености на града. Също така и климатът никога не е бил причина да напусна страната. Тази история изобщо не стои на дневен ред, е цитиран Клоп от португалския вестник А Бола.