Нападателят на Интер Лаутаро Мартинес се надява да завърши най-добрия сезон в кариерата си със спечелване на трофея от Шампионската лига срещу Манчестър Сити.. 25-годишният футболист сподели, че е преодолял проблемите с контузията, които имаше през дългия сезон, и очаква с нетърпение да завърши една мечтана кампания.

"Имам същите чувства, каквито бяха преди финала на Световното първенство, само че фланелката е различна. Това са най-важните мачове в света на футбола и всички играчи искат да играят в тях. Усещанията са същите и ние сме подготвени да играем играта, която трябва. Стигнахме тук само благодарение на упорита работа. Отборът, който имаме, е нещото, което има значение. Това е най-важното нещо. Ние сме на последната крачка и трябва да се възползваме от тази възможност", сподели аржентинецът на пресконференция преди големия финал.

"Знаем, че Манчестър Сити е много труден съперник, заради качеството, което притежават. Но ние свършихме работата си и сме готови за задачата. Това е най-добрата година в моята кариера. Имах възможността да играя на финал на Световното първенство преди шест месеца, а сега ще играя на финал на Шампионската лига. Какво повече? Много съм доволен от сезона, но и от момента, в който живеем. Моментът преди самия финал е не по-малко вълнуващ, така че нека видим дали можем да го увенчаем по възможно най-добрия начин със спечелването на Шампионската лига", завърши нападателят.