Огромен и жесток удар може да се стовари върху Манчестър Сити от страна на УЕФА още до края на тази година. Едно от най-авторитетните английски издания "Дейли Телеграф" твърди, че "гражданите" ще бъдат изхвърлени от следващото издание на Шампионската лига. 

Според източниците на вестника, Европейската футболна централа планира санкция, "по-тежка от трансферно ембарго и глоба", ако се докаже, че информациите за нарушаване на финансовия феърплей през 2014 г. са истина. А единственото по-тежко наказание в правилника е изхвърляне от евротурнирите. 

Тази криза около "гражданите" се разрази с пълна сила след изтичането на документите от Football Leaks в германското издание "Шпигел", според които арабските милиардери начело на клуба са нарушили финансовия феърплей преди години със 188 млн. евро. 

Официалният отговор от УЕФА е, че се работи по този случай, но се очаква съвсем скоро да излезе информацията по него, както и наказанието. Още преди седмица стана ясно, че се проверява информацията, предоставена от Сити, както и от "Шпигел", за евентуалните нарушения преди четири години. 

"Единствено мога да обявя, че работим по случая, разглеждаме го. Имаме отделен независим орган, който се е заел с разследването. Съвсем скоро ще имаме отговорите на въпросите какво ще се случи в този съвсем конкретен случай", обяви президентът на УЕФА Александър Чеферин.