Отборът на Манчестър Сити се класира за 1/8-финалите на Шампионската лига, след като стигна до минимална победа с 1:0 като гост на Олимпиакос в мач от група C на турнира. Единственото попадение отбеляза Фил Фоден в 36-ата минута. По този начин "гражданите" са с пълен актив от точки след четири двубоя - 12 и е поредният клуб, който прескочи груповата фаза на Шампионската лига.


Първата ситуация дойде в деветата минута, когато Фил Фодън стреля в наказателното поле, но вратарят Жозе Са изби. Отново той трябваше да се намесва в 31-ата минута, когато Габриел Жезуш си освободи пространство за стрелба и шутира, но не успя да преодолее стража.

Пет минути след това обаче „гражданите“ поведоха. Жезус изведе отляво в наказателното поле Рахийм Стърлинг, който с пета върна за Фил Фоден, а английският национал реализира с хубав удар по тревата.

До края на първата част Стърлинг имаше още две добри ситуации да отбележи, но ударът от границата на наказателното поле, а след това и от пряк свободен удар, бяха парирани от стража Жозе Са.

През втората част гостите продължиха да доминират и създадоха още няколко чисти ситуации.

В 50-ата минута Илкай Гюндоган стреля, но встрани от дясната греда. В 64-ата минута се отвори шанс пред Жоао Кансело в малкото наказателно поле и шутира към вратата, но Са реагира с изящно спасяване, за да предотврати гола.

Петнадесет минути преди края на двубоя Бернардо Силва проби в наказателното поле и отправи страхотен удар, който обаче прелетя точно покрай греда.

В 88-ата минута Костас Фортунис пропиля една от малкото възможности за гръцкия тим, като от границата на наказателното поле стреля в аут.

Така Манчестър Сити стигна до победата и се класира за елиминационната фаза на турнира.  


ОЛИМПИАКОС – МАНЧЕСТЪР СИТИ 0:1

0:1 Фил Фоден 36'

Стартови състави на двата отбора:

ОЛИМПИАКОС (5-4-1): 1. Хосе Са – 21. Мохамед Драгер, 24. Усейну Ба, 3. Рубен Семедо, 66. Папу Абу Сисе, 13. Рафиня – 19. Гьоргос Масурас, 6. Ян М’Вила, 10. Пепе, 4. Мади Камара – 7. Костас Фортунис (к)

Старши треньор: Педро Мартинс

МАНЧЕСТЪР СИТИ (4-3-3): 31. Едерсон – 22. Бенжамен Менди, 3. Рубен Диас, 5. Джон Стоунс, 27. Жоао Кансело – 8. Илкай Гюндоган, 16. Родри, 20. Бернардо Силва – 7. Рахийм Стърлинг, 9. Габриел Жезус, 47. Фил Фоден                                                                                                       

Старши треньор: Пеп Гуардиола

Главен съдия: Давиде Маса, Италия

Стадион: „Караи-скакис“, Пирея, Гърция