Нападателят на Манчестър Сити Серхио Агуеро не е напълно възстановен от контузията си и няма да може да играе в четвъртфиналния мач с Олимпик Лион от Шампионската лига. Това каза мениджърът на тима Пеп Гуардиола.

39 снимки

Агуеро претърпя операция на коляното през юни и макар да е в състава на "гражданите" за турнира в Лисабон, той все още се възстановява в Барселона.

"Серхио е в Барселона. Мисля, че той трябва да дойде и да премине физически тестове, преди да може да играе. Но засега той е в Барселона", каза наставникът на "гражданите".

Гуардиола добави, че плеймейкърът Давид Силва, който вече обяви, че напуска клуба, е напълно концентриран върху предстоящия мач.

"Той е напълно готов. Начинът, по който тренира, по който общува.. Жалко е, че последният му мач на "Етихад" трябваше да се проведе без публика. Но той ще се върне един ден и ще получи изпращането, което заслужава", добави испанският мениджър.

Гуардиола каза още, че добре познава Олимпик Лион, като описа съперника като "невероятно организиран и агресивен" и изрази очакване за труден мач.