"Манчестър Сити е разочарован, но не изненадан от днешната новина на Съдебната камара на УЕФА. Клубът винаги е предвиждал крайната необходимост да търси независим орган и процес за безпристрастно разглеждане на всеобхватния набор от неопровержими доказателства в подкрепа на своята позиция.

УЕФА изхвърли Ман Сити от Шампионската лига в следващите два сезона

"През декември 2018-а година главният счетоводител на УЕФА публично визуализира резултата и санкцията, която възнамерява да бъде направена към Манчестър Сити, преди дори да е започнало разследване. Последвалият недостатък и последователно протичащият процес на УЕФА, който той съблюдаваше, означаваше, че няма малко съмнения в крайния резултат, който той ще направи. Клубът официално е подал жалба до Дисциплинарния орган на УЕФА – жалба, която е потвърдена с решение на КАС.

Най-просто казано, това е дело, образувано от УЕФА, преследвано от УЕФА и създадено от централата. С този процес клубът ще се бори за най-безпристрастно решение и следователно на първа инстанция ще започне процедура към Арбитражния съд за спорт при първа възможност", написаха от английския клуб след официализирането на решението, направено от европейската футболна централа.