Манчестър Сити отговори по най-добрия начин на поражението от Норич миналия уикенд, като си изкара яда на силния отбор на Шахтьор в първия кръг от групоавата фаза в Шампионската лига. "Гражданите" разбиха украинския гранд с 3:0, при това като гости. Това накара мениджъра Хосеп Гуардиола да похвали играчите си. 

"Шампионската лига е много трудно състезание, всички виждаме какви резултати се получиха още в първия кръг. Доволен съм от начина, по който се защитавахме. Освен това, създадохме доста положения. Важно е, че започваме с три точки, сега всичко е в наши ръце и можем да се класираме за 1/8-финалите."

"Когато отборът печели, треньорът е взел правилните решения, а когато губи - треньорът е сбъркал. В последните 8 месеца допуснахме една загуба. Заради нея не съм започнал да се съмнявам в играчите си. Да съм треньор на този отбор е щастие за мен." 

"Вече се готвим за следващия мач. Нямаме голям избор в защита, мога да използвам там само Фернандиньо. Той е умен футболист и невероятен човек. Фернандиньо прави всичко правилно", заяви след мача мениджърът на Сити.